Забравихме ли магията и силата на нашите ръце да лекуваме и помагаме?

    Преди месец време работейки усетих как започвам да мисля за нещо, което ме отдръпна рязко от фокусът ми. В този момент погледнах ръцете си. Обикновено, когато сме в някакво тревожно състояние ръцете ни заемат странни и интересни форми. Моите бяха застинали като резонанс на мислите, които нахлуха в съзнанието ми. Усетих порив и глас, който ме насочи към мудрите. Тъй като съм човек, който се доверява изцяло на вътрешната си навигационна система спрях да правя каквото правех и зарових нос в новото вселенско назначение.

    Да прочета за мудрите, тяхното предназначение, както и да си спомня, части от моето детство показващи и разкриващи ми силата криеща се в нашите ръце.

    Като дете помня как баба ми баеше на ударените места, тя правеше някакви чародейски движения с ръцете си и наричаше болезненото място. Усещах топлината и чудото как болката изчезва, докато раната сякаш като с магическа пръчка оздравяваше за ден - два. Помня как гледах на това като ударена от гръм, а след това нямах търпение да упражня наученото лекувайки енергийно главоболията на майка. Разбира се правех и своите детски причинно - следствени експерименти върху себе си.

    Сега като си мисля, целият ми жизнен път до този момент е бил свързан толкова силно с енергията и ръцете, че чак ме е срам за дето ми е отнело толкова време да свържа 2 и 2. Тази необятна материя - магията и силата на ръцете ни. Умението да лекуваме, помагаме както сами на себе си така и на други. Да разреждаме енергия, да се зареждаме, да предаваме, инициираме и събуждаме в други потенциалът им.

    Всеки носи магията в себе си и тя е буквално на една ръка разстояние от него!

    Ала... Забравяме, за това и започваме да се въртим както и самата аз във всевъзможни посоки губейки най-ценното нещо, което ни е подарено. Времето ни тук на земята.

    Послушах този глас, който ме побутна, успявайки да навържа знаците, които ми показа. Така се появи мисълта, че искам да обърна вниманието Ви към силата заключена в ръцете Ви. Да Ви покажа, пречупено през мен това познание чрез изкуство, дизайн, човешката мъдрост събрана и съхранена през годините. Там за да ни помага, помагайки си.

    Създадох 7 дизайна на мудри като принт картини. Душата ми избра точно тези седем. Видях ги леки, ненатрапчиви в бледи, нежни цветове, сякаш скицирани без претенция да бъдат перфектни. Пожелах да бъдат наистина леки, за да Ви напомнят с любящата си енергия да започнете да използвате своята магия, сила и потенциал. С мудрите ще създадете в своят дом едно лично духовно и енергийно пространство, което ще Ви зарежда и вдъхновява.

    Един малък съвет от ТВОРЕЦА
    Послушайте вътрешната си интуиция и обърнете внимание на това, как тялото и душата Ви ще реагират на всяка една мудра. Това ще Ви покаже от какво имате нужда сега в своя дом. От мен ще получите личен подарък, затова че сте отделили време да прочетете тази блог статия и че сте готови да направите нещо за себе си.

    За всеки два (2) принта от серията с Мудри ще получиш още една (1) принт картина като подарък от мен. Това може да е всяка една от ОНЛАЙН МАГАЗИНА. Не забравяй да я споменеш в полето  "забележки".

    Защо седем?

    Защото това е едно много духовно, библейско и носещо дълбока мъдрост число. Седем са дните от седмицата. Пожелах си за всеки ден от нея да имате по една мудра, която да практикувате с мисъл и грижа към себе си. Седем е числото на духовният път и е ангелското число. В него е скрита дълбочината на онези неща за които трябва да се потрудим с желание за да разберем огромната картина на нашата причина да съществуваме.

    ЗА МУДРИТЕ

    На санскрит "мудра" се нарича ритуалното положение на ръцете. Използването на мудри е древна практика, която може да Ви помогне да възстановите енергийното си равновесие, както и да подобрите физическото и психическото си здраве. Те са жестове, които изпълняваме с пръстите на ръцете си, помагайки си в различни медитативни или спиритуални практики. Използват се и при дихателни упражнения, по време на йога, като всяка мудра има специфично предназначение. Когато ги изпълняваме ние отделяме лично време на себе си.

    Имам молба, насладите се изцяло на тези лично Ваши моменти и се потопете в силата, която се крие не само в ръцете Ви.
 


Гиан Мудра - предназначение

- за памет и концентрация
- изпълнявайте я в моментите, когато искате да се справите със силно безпокойство и тревога
- разгръща мъдростта и развива интуитивните способности
 


Шуня Мудра - предназначение

- за прошка и пречистване
- изпълнявайте я в моменти, когато имате нужда да разтоварите и успокоите ума и тялото
- за усъвършенстване на комуникацията и възприятието и за умствена яснота
 


Прана Мудра - предназначение

- за повишаване на самочувствието и оптимизъма
- изпълнявайте я в моменти, когато имате нужда от издръжливост, сила и смелост
- за активиране на първа чакра
 


Сурия Мудра - предназначение

- за подобряване на метаболизма и спомага за отслабването
- изпълнявайте я в моменти, когато искате да подобрите зрението си, подсилите метаболизма
- подпомага физическа и умствена енергия
 
 


Хакини Мудра - предназначение

- за подобряване на дишането и концентрацията
- изпълнявайте я в моменти, когато искате да подобрите паметта и да засилите интуицията си
- за постигане на яснота и успокояване на умственото натоварване
 


Мукула Мудра - предназначение

- за обезболяване и прочистване за обезболяване и прочистване
- изпълнявайте я в моменти, когато имате нужда от сила или да намалите напрежението
- да стабилизира и укрепи емоционалното състояние и намали тревожността
 


Апана Мудра - предназначение

- за пречистване, търпение, спокойствие и хармония
- изпълнявайте я в моменти, когато искате да пречистите черния дроб и органите на тялото
- за пречистване на нежелани негативни енергии и подобряване на общото благополучие
 

    Обичам ви!
    Вики