Пролетно почистване на дома и съзнанието - Мотивация. Вдъхновение и Изкуство

    Отварям очи. Как не ми се става. Пак ли тази аларма, това бързане. Задачи, напрежение и този хаос около мен. Ще ми се да не го виждах, ей това нещо там, както и хвърчащите дрехи, чорапи и всякакви дреболии, които ме чакат. Искам да дишам! Искам да се будя с желание и с отскок от леглото, още преди досадната аларма да ми причини сърцебиене. Имам нужда да усещам положителна енергия в тялото, съзнанието и домът си.

    Звучи ли ти познато? На мен да.

    Хаоса е креативна енергия, но в малки дози. Енергия, която няма в какво да се спре и резонира е изпуснат шанс да създадеш нещо хубаво. Опитай се да уловиш момента качвайки се на вълната, която ще те отведе на сушата. От там ти решаваш какво ще правиш. Ще седнеш и ще се насладиш на гледката. Ще отскочиш до близката палма за някой кокос. Ще се отпуснеш на пясъка, мечтаейки... Все хубави неща, но преди това има път за вървене и усилие за вършене.

    Пролетта идва със своята заключена мъдрост изразяваща се в ритъм и повторение. Това ни свързва със Земята. Когато слушаме този ритъм и цикличност се получава изтласкване. Хванем ли момента на вълната, ще стигнем до сушата с много по-малко усилия. Сега вече нямате извинение да не хванете пролетната вълна и да въдворите хаоса в положителна, зареждаща и прочистваща енергия.

    Време е за пролетното почистване на дома и съзнанието. Време е да се освежим и заредим с положителна енергия. Мотивация. Вдъхновение и Изкуство.

    Как да се противопоставя на планината от всевъзможни и пръснати дреболии у дома? Та, мен ме чакат толкова много други задачи, които не търпят отлагане. Айде де де! Вярваш ли си на собствените приказки? Искаш да кажеш, че предпочиташ да си в зомбиленд и да продължаваш с това тъпчене на едно място без да виждаш светлина в тунела!!! Я погледни няколко абзаца по-нагоре. Какво написа - "Искам да дишам. Искам да се будя с желание..."

    ОК убеди ме. А сега какво?
    Знаеш ли че домът е отражение на твоите мисли? Той е проекция в материален облик на твоето подсъзнание. Когато умът ти е в хаос и домът ти е в хаос. Когато домът ти е подреден, но не в онзи смисъл на контролиращо и умишлено вглъбяване до най-малкия детайл. А, просто свежо нареден и пълен с въздух, то и съзнанието ти се подрежда. Мисълта ти започва да тече без ограничения. Когато влезеш от стая в стая, няма нещо което да разпокъса мислите ти. Няма го гласа, който казва - "Ех, това трябваше да го прибера вчера." Няма го разсейването. Ти си там където искаш да бъдеш. В зоната на комфорта. В зоната на положителната и креативна енергия. Ти си на онзи плаж с кокос в ръка и поглед към тюркоазените нюанси на водата. Мисля, че ме разбираш.

    Ето какво трябва да се случи. Избираш си ден от календара, колкото по-рано толкова по-добре. Иначе знам какво ще стане, ти също. Бъди решителен, стига с отлагането, а днес а утре. Време е да натиснем педала и тази планина пред нас от вземане на решения от най-малките дреболии по чекмеджетата, през дрехите, гардероба, обувките, мебелите да бъде изкачена.

    Противопоставянето и отлагането. Разбирам защо го има. То не е толкова заради самото пролетно почистване, колкото от мисълта, че трябва да вземаме решение след решение. Кое да остане, кое да бъде дарено или продадено.

    Когато прочиствам дома си аз не се лишавам от удоволствието на уроците, които ми се преподават.

    Да се разделям бързо с материята и следващия път като реша, че искам нещо подобно да ми светне червената лампа. С кеф и съзнание ще натъпча една ябълка в устата на дявола, казвайки му, че този път няма да му мине номера. Дявола, често е външното внушение, но и ние имаме доза отговорност допускайки да го в нас под различни форми.

    Разчиствайки дома аз разчиствам мислите си.

     Премахвам блокажите. Чупя някоя и друга стена, за да открия нова. Разбира се те няма да свършат, иначе защо ще се прераждаме отново и отново. Откривам че нещата, които не съм харесвала да правя, сега започват да ми харесват все повече и повече в процеса на пролетното почистване. Веднага усещам прилива на нова положителна енергия, дори само като си разчистя работния плот и добавяйки му вдъхновение чрез Изкуството.

    Дърпам пердетата. Отварям прозорците за да издуха Варненския бриз целия този насъбрал се негатив у дома. Това е всяка сутрин! Стига сте държали затъмнено у дома! Имате нужда от положителната вибрация на светлината. Не се лишавайте от нея! Дори и да не е слънчево, пак дръжте щорите и пердетата прибрани. Вратите у дома. Отворени. Дори не знам, защо имаме врати, само за декорация и да бъдат затръшвани от време на време в нечии нос. Пускам си ритмична музика за отскок. Връзвам косата, запрятам ръкави и тасманийския дявол се развърта като торнадо.

    Започвам от най-дребните елементи. Тези в чекмеджетата, деля на три, нещата които ползвам всеки ден или почти всеки. Нещата, които не съм пипала поне година и са запазени могат да бъдат дарени или продадени и остават нещата, които директно отиват в коша. Минавам стая по стая. Правя еднотипни неща, за да не изпадна в загуба на разсъдък. От време на време спирам да потанцувам. Това е много важно, не го пропускай! Танците в ритъм създават положителна емоция, която ще свържеш със самото действие - пролетното почистване. То е времеемко и леко напрягащо, но създавайки положителната среда и нагласа чрез музика и танц с времето ще се превърне в удоволствие.

    Мебелите. Нещо много интересно, което подсъзнателно съм правела без да знам, че е част от прочистването на неефективната енергия у дома. Това е да разместваме и преместваме. За да влезе нова енергия, трябва да освобождаваме място за нея. За да раздвижа кръвоносната система на домът си аз размествам и пак размествам слушайки интуицията си.

    Цветовете. Не се страхувай да правиш експерименти. Така ще освежиш и ще подсилиш енергията, която искаш да ти отдава съответното помещение. За повече вдъхновение относно цветовете, може да прочетеш няколко блог статии по-назад. Като творец и любител на четката, няма пролет в която да не клепам стените, и тази няма да е изключение.

    Живи растения. Цветя = по-чист въздух, зелен цвят = връзка с природата. Хубаво е да имате растения у дома или нещо, което е родено от земята и е живо за да може, заобградени от бетона да не губим почвата под краката си. Толкова е важно да се връщаме към Земята. Колкото по-далече си от нея, толкова повече се отдалечаваш от най-силният си източник на пречистване и най-добрия си терапевт и слушател.

    Удоволствието. Ще го видиш в добре взетото ти решение да се опълчиш на планината пред теб, а то ще седи под формата на купчини торби и кашони. Част от тях ще дариш помагайки на някой в нужда. Това е страхотно! Друга ще продадеш, връщайки си част от вложените средства обратно в бюджета. Ето, че ще имаш един завършен цикъл и домът ти ще е пречистен и готов да бъде зареден с положителната енергия на Изкуството.

    За Изкуството с любов.

    То е онази платонична връзка, която физически няма как да се осъществи между художник и неговите емоции, които той изпитва рисувайки. Когато рисувам се пренасям в един друг свят. Свят в който съзнанието няма ограничения. С лекота се разхождам в тези мои светове. Хоризонта е безкраен и всичко е като един пъстър килим обагрен от разноцветните цъфтящи лалета. Нозете ми потреперват от гледката пред мен, сякаш усещат докосването на земята под тях. Лека съм. Свободна съм. Готова да полетя и да обходя с цяло тяло прегърнато от бял памук съвършената гледка. Да докосна всяко едно цвете с ръце. Да отпия от опияняващия аромат на благоуханните лалета, докато не се олюлея и не бъда абсорбирана от тази вълшебна поляна.

    Този свят виждах и него рисувах и него кръстих - Поле от лалета.
И... Всяка картина е частица от любовта ми към изкуството, разказваща по една красива история, която да те пренесе в онзи креативен свят, където всичко е възможно. Бъди Вдъхновен. Винаги! С очи отворени към живота и всичките му богатства, защото той е прекрасен.

    Обичам Ви!
    Вики

 
Поле от Лалета

Поле от Лалета
Принт картина - Лилиум Принт картина - Божур