Авторски ръчно изработен Календар с Насоки за 2024-та година - Оранжев цвят - Сакрална чакра

    Посвещавам душата и любовта си на този календар. Създадох го изцяло водена от женската си интуиция, енергията и настъпилата в мен трансформация през 2023-та година.


    Този календар е личният ми прочит за 2024-та година, като чиста енергия. Той е моята истина в която вярвам, защото живота през 2023-та година ми показа малка част от една по-голямата картина. Аз я нося в себе си от рождението си. Тя е инкрустирана в душата ми и чакаше своето време да се прояви.

    Душата ми усеща, нещата, които трябва да ѝ се случат. Така и на други хора. Изкуството е начина по който успявам да споделям това, което виждам и усещам като енергия. Тя е невидима, но винаги до нас, за да ни помага, разширявайки ни духовно. Чрез изкуството ти подам ръката си и вярвам, че по този магичен и необясним мой си начин ти предам това, което е само за теб.

    Понякога има неща, които думите не могат да пресъздадат, затова имаме изкуство.
 

    Посвещавам този календар на теб. Ти се осмели и избра себе си. Избра да се завърнеш у дома. Изправи се срещу страховете си и тръгна по своя нов път. Радвам се да те видя тук.

    
    Това, което видях и чух, след като сглобих календара бе един конкретен цвят. Той ми проговори, насочвайки ме към основната тема на 2024-та година. Тя е за всички ни, тъй като ние сме неразривно свързани един с друг.

    2023-та година трансформира много животи, така и моят. Все още променя, разрушава, избутва всеки осмелил се да тръгне по пътя на себе си. Тази година ни върна в началото, но и ни даде ново такова.

    2024-та година ще ни води към оранжевия цвят, той е свързан със сакралната ни чакра. Да чувстваш и желаеш.


    Всичко, което усещам през себе си е всичко, което усещам да бъде за всички ни.
  • 12 месеца дадени ни за да намерим и освободим страстта си. Тя е свързана не само като физически аспект, но и с откриване на вътрешната ни креативна енергия. Когато огъня гори в нас, се събужда страстта и желанието да творим.
  • Освобождаване на всички преоткрити страхове в нас през 2023-та година. Чрез прошка и любов. От нас към нас. Приемайки тези, които не сме, влюбвайки се в това, което сме.
  • 2024-та пожела да допуснем и позволим удоволствията в живота си, така и да ги даряваме на други. Това означава повече докосвания, сензитивност, допир, прегръдки, думи, аромати, вкусове, текстури, музика, движение на тялото. Връщане на връзката между нашето тяло и душа. Един отдавна забравен дар от земния ни живот. Възможността да усещаме чрез телата си нещата, които душата ни превежда от невидимото в любов, извираща от сърцата ни.
  • Стискането и задържането на емоциите в нас, породени от страховете да бъдем съдени. 2024-та ни дава шанс да се освободим, прощавайки си с любов. Прощавайки и на други. Хора от семействата ни. Близки или далечни. Да възобновим стари връзки, останали настрана, поради силно его и дълго цупене. Нека бъдем тези, които подават първи ръка.
  • Да се научим да поставяме граници, отстоявайки суверенитета си и имайки право да вярваме в това, което избираме да е нашата истина.
  • Слушане, изслушване и вникване в положението на отсрещната страна. Да не съдим, нито себе си нито другите заради действията, които са извършили.

    Формата на календарът - Арката

    Тя бе първото нещо, което видях в съзнанието си и пожелах да я създам. Скритата ѝ символика разкрива, желанието ми да защитя постигнатото от всички ни през 2023-та година. Да прегърна онези остри предмети, които ни се забиваха право в сърцата. Да създам малък дом, убежище в което да имаме време да си спомним за връзката между тялото и душата ни.

    Кръгът

    Кръгът е вечния цикъл, който никога няма начало и край. Той олицетворява живота в моето съзнание. Вече не вярвам да има хора, които да не вярват в прераждането. Пътешествието на душата ни, която живее толкова различни животи, учейки се като любопитно дете.

    Огнените оранжеви кълба, така приличащи на планети в космоса са собствената ни енергия. Често си представям как изгледаме без земните си тела. Летливи, приличащи на тези светли кръгли огрени кълба, носещи се и водени от собствена си енергия. Ние имаме силата да огряваме и гоним тъмнината чрез страстта и мъдростта, която всеки носи в душата си.

    Луната

    Нейното присъствие не е никак случайно, особено в месеците януари, февруари, юли и декември - там тя свети в медно злато. Всеки от тези месеци е времето в което потъвам в бавни методични движения и прецизност, рисувайки с четка. Избрах да оставя още нещо мое в този календар. Отношението ми, любовта ми и времето, защото - "Посвещавам този календар на теб."

    Луната е чиста женска енергия. Интуицията и емоциите в нас. Цикличност. Израстване, промяна, движение. Баланс, хармония, грижа. Луната е свързана с дълбочината на чувствата ни и това, което извира от тях. Тя е намек към всички да се свържем и върнем в женската си енергия. Повече от всичко имаме нужда от тази грижа, прегръдка и докосване, което събужда спомена за любовта. Връща усещането ни за живот. Смисъла да сме тук. Луната подсказва, че всеки ще има ново начало през 2024-та година. Какво ще е то, зависи само от него. Тъй като тя се свързва и с плодородието, чувствайте се задължени да посеете правилната енергия, мечта или начинание точно тази година.
 


    Изпращам тази година с любовта, на която тя ме научи, чрез болка. Раздели. Изхвърляне, пренареждане и освобождаване от всичко, което някога съм била за да вляза нова през новата 2024-та година. Усещах през цялото това време как всеки човек също минаваше и минава през своите трудни трансформации. От себе си в себе си го усетих. Мъчителното вцепенение на къде да поеме. Кой път да избере. Страха от това да не знае какво го очаква, но и стремежа на душата. Вече усещаща защо ѝ се случва всичко това.   

    От мен Вселената очаква да отглеждам любовта. Да я нося и предавам нататък. Там където я поискат и потърсят. Като прожектор, трябва да бъда поканена за да я даря. Купувайки този календар, считам това за покана. Затова се осмелявам да бъда тъй откровена и себе си с теб, защото останахме малко.

    С обич
    Вики